کلاه‌خود 2000ساله کشف‌شده در شمال خلیج‌فارس به‌نمایش گذاشته شد

کلاه‌خود 2هزارساله‌ای که در شمال خلیج‌فارس کشف شده برای نخستین بار در نمایشگاه «آثار کمتردیده‌شده موزه ملی ایران» به‌مناسبت گرامیداشت هفته میراث‌فرهنگی به‌نمایش درآمده است.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی موزه ملی ایران، شهرام حیدرآبادیان مسئول بخش تاریخی موزه ملی، امروز یکشنبه 7 خرداد 96، با اعلام این خبر افزود: «در ایران باستان استفاده از جنگ‌افزار و زره، به‌ویژه از دوران اشکانیان، بسیار مرسوم بوده و ساخت و کاربرد وسیعی در قلمرو امپراتوری‌های ایران باستان داشته است.»

او افزود: «به‌علت محدود بودن این‌قبیل یافته‌های باستان‌شناسی، فقط نمونه‌های اندکی از آن‌ها در اختیار موزه‌های معتبر جهان است.»

حیدرآبادیان درخصوص اثر موردنظر گفت: «در بهمن 1381، در بررسی‌های باستان‌شناختی گروهی از غواصان پژوهشکده باستان‌شناسی در آب‌های منطقه بندر ریگ، از توابع شهرستان گناوه، مجموعه مهمی از سفال‌ها و جنگ‌افزارهای متعلق به دوره اشکانی کشف شد که بخشی از آن هم‌اکنون در اختیار موزه ملی ایران است.»

مسئول بخش تاریخی موزه ملی اضافه کرد: «در بین این مجموعه آثار ارزشمند، که قطعاتی از زره و آرنج‌بند یا زانوبند جنگاوران اشکانی هم مشمولشان می‌شوند، یک نمونه کلاه‌خود از جنس فولاد بسیار چشمگیر است.»

او در توصیف کلاه‌خود 2هزارساله اظهار کرد: «این اثر از جنبه هنر و فن فلزکاری اشکانیان اطلاعات خوبی در اختیار ما قرار می‌دهد. این کلاه‌خود به‌نحوی ماهرانه با کمک فن ریخته‌گری و چکش‌کاری فرم گرفته و سپس با استفاده از تکنیک چکش‌کاری قطعات تزیینی ازقبل‌طراحی‌شده نقره را به‌صورت نواری‌شکل بر لبه و به‌شکل ستاره بر سطح آن نصب کرده‌اند. 9 عدد از این ستاره‌های نقره امروزه باقی مانده که البته احتمالاً تعداد آن‌ها در گذشته بیشتر بوده است. قطر این کلاه‌خود 21.1 سانتی‌متر و ارتفاع آن 16.8 سانتی‌متر است.»

علاقه‌مندان به میراث‌فرهنگی و تاریخ ایران‌زمین می‌توانند تا ۲۷ خرداد‌ماه سال جاری در بازدید از نمایشگاه «آثار کمتردیده‌شده موزه ملی ایران» از این اثر ارزشمند و ده‌ها اثر باستانی دیگر بازدید کنند.

این نمایشگاه در گالری موزه دوران اسلامی برقرار است و همه‌روزه از ساعت ۹ تا ۷ به‌صورت رایگان پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1396030710